dinsdag 31 augustus 2010

Total loss......

Je zou bijna gaan denken dat het Total-tankstation langs de A2 in Nieuwegein een plek is die ongeluk brengt. Voortaan denk je haast wel 2 keer na voordat je daar een kopje koffie gaat drinken of een broodje gaat halen. Voor je het weet word je omver gereden, met name zo rond eind augustus, lijkt het wel.

Exact 2 jaar geleden reed er een auto de winkel van het tankstation binnen, waardoor de hele winkel in vlammen op ging, waarbij helaas 1 dode viel te betreuren.

Nu, 2 jaar later, ook eind augustus, is er opnieuw een auto naar binnen gereden. Gelukkig reed de auto nu niet helemaal de winkel binnen (zoals dit 2 jaar geleden wel het geval was), maar de voorpui is wel flink beschadigd. Het is nog onduidelijk waarom de vrouw, die achter het stuur zat, de macht over het stuur verloor. Ze is wel zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook een motoragent, die in de winkel stond, raakte gewond.

Ik vraag me toch ook wel af wat er in het winkelpersoneel omging, toen dit gebeurde. Ik kan me voorstellen dat je ongelooflijk schrikt en bij jezelf denkt: "Daar gaan we weer!...."

Meteen is er natuurlijk overal weer commentaar op degene die achter het stuur zat. De meest domme en ook discriminerende opmerkingen (vrouw achter het stuur.....) zijn overal te lezen, maar goed....dat is mens eigen, denk ik dan maar. We kunnen helemaal niet over deze situatie oordelen, want we weten niet wat er is gebeurd. Voor hetzelfde geld is die mevrouw gewoon "niet goed geworden" achter het stuur. Dat weten we dus niet, dus kun je ook geen vooroordelen hebben.

Er gaan ook verhalen dat die mevrouw achter op een vrachtauto is gereden en toen de macht over het stuur verloor. Vervolgens raakte ze van de weg en kwam op het terrein van de benzinepomp. Als het net iets later was gebeurd, had het misschien nog veel erger afgelopen.

Ik ken de benzinepomp, want ook wij tanken er best wel vaak.
Het zou ook kunnen zijn dat die mevrouw de "oprit" naar het tankstation voor een normale "afrit" heeft aangezien, want....dat is soms nog best wel verwarrend (en dan is je snelheid natuurlijk inderdaad veel te hard). Ook is de oprit naar het station redelijk kort, dus....als je dat niet weet, kan dit misschien in de toekomst nogmaals voor ongelukken zorgen???

Tja, het tankstation, dat net voor duizenden euro's weer opnieuw was opgebouwd....ligt dus weer aan gruzelementen en is wederom afgesloten voor publiek, zodat het weer opnieuw opgebouwd kan worden. Dus...de komende weken/maanden zullen we weer elders moeten tanken.

Maar.....exact 2 jaar na elkaar, hetzelfde soort incident...bij hetzelfde tankstation? Hoe krijg je het voor elkaar?! In 1 woord: bizar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten