maandag 2 augustus 2010

Kudbeeien

U kent ze wel, van die "woordzoekers" boekjes. Die boekjes waar van die "wegstreepwoordjes" in staan, zowel horizontaal als verticaal, diagonaal, ondersteboven, soms zelfs in "kronkelvorm" enzovoort. Het gekke is eigenlijk dat we die boekjes thuis nooit aanraken. Op 1 of andere manier kopen en gebruiken we ze ook altijd alleen maar voor de vakantie. Eventjes in een verloren uurtje wat woordjes wegkrassen. Als 1 persoon de puzzel is begonnen, wordt hij ook nog wel eens door een ander afgemaakt. Het zijn ook vaak van die puzzels waar je soms uren naar zit te turen en je ziet de woorden niet meer en degene die naast je zit pikt er zo weer een woord uit, dat soort gedoe. En....ook zie je er wel eens woorden in die helemaal niet in het lijstje weg te strepen woorden voorkomen, of....woorden die eigenlijk helemaal niet bestaan (van die "scrabble" woorden die niet bestaan, maar die je toch maakt om maar extra punten te scoren) of van die woorden die als je ze uitspreekt toch ineens een woord vormen terwijl het compleet fout geschreven zou zijn als je het zo ergens zou opschrijven. Zo was ik van de week ook weer met zo'n woordzoekerspuzzel bezig. Mijn zoon van 13 jaar zit naast me en vraagt: "Lukt het ma?", terwijl hij zelf ook mee zit te zoeken of hij een woord kan ontdekken. Ineens ontdekken wij in die puzzel het woord "kudbeeien" (ik hoef toch niet uitgebreid uit te leggen hoe je dat normaal gesproken op zijn Hollands uitspreekt? haha....). "Hé kijk, kudbeeien!" Iedereen schiet in de lach als we het woord uitspreken (maar helaas was het natuurlijk geen "wegstreepwoord" van de betreffende puzzel).
De puzzel natuurlijk wel afgemaakt, maar als je eenmaal zo'n woord hebt "uitgevonden", dan komt 'ie natuurlijk ook bij de andere puzzels ter sprake, of gewoon tussendoor. Het is zo'n woord dat natuurlijk nooit in een woordenboek zal verschijnen, maar die we over 10 jaar binnen het gezin misschien nog wel herinneren ;-)
Het is op het vakantieadres overigens niet zo heel erg warm zoals voorgaande jaren, dus....het valt gelukkig mee met ongewenste insecten, zoals k**bijen.....ehhhh.....kudbeeien!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten