zaterdag 28 augustus 2010

Nog meer oude bomen

Na stevige windstoten vanwege het slechte weer bezweek de Anne Frankboom afgelopen maandag. Inmiddels zijn de restanten van de boom opgeruimd. De boom is in stukken gezaagd, die met een hijskraan uit de binnentuin werden weggetakeld. Alleen de stronk van de boom is blijven staan.

De Anne Frankboom is de afgelopen week niet de enige "oude boom" die omgevallen is, zou je zo kunnen stellen.

Deze week werd bekend gemaakt dat actrice/musicalster/zangeres/cabaretière Conny Stuart (echte naam: Cornelia van Meijgaard) op 22 augustus j.l. op 96 jarige leeftijd is overleden. Zij werd landelijk bekend door o.a. als lid van het eerste cabaret van Wim Sonneveld. Van 1957 t/m 1960 is zij getrouwd geweest met Joop Doderer (voornamelijk bekend als "Swiebertje").

Ook Acteur Ton van Duinhoven overleed deze week op 26 augustus. Hij is 89 jaar geworden.
In 1960 trouwde hij met actrice Ina van Faassen.
De man heeft vele rollen gespeeld, o.a. die van chagrijnige Feyenoord-suppoost Crooswijk, maar.....uit mijn eigen jeugd ken ik hem natuurlijk voornamelijk in zijn briljante rol als artiestenmanager "Victor Daes" in de TROS tv-serie rondom de meidengroep Dolly Dots uit 1983.

En gisteren....op 27 augustus overleed een ras-echte Utrechter: wereldkampioen Judo Anton Geesink. Hij werd 76 jaar. Ik ben vaak genoeg met de stadsbus langs zijn sportschool gereden, dat zich eveneens in Utrecht bevindt (nota bene aan de Anton Geesinkstraat 13).
De "reus" (zoals hij altijd werd genoemd) is niet meer.....

Ook deze "oude bomen" waren "groots". Maar....net als de Anne Frankboom werden deze mensen "bejaard" en....net als bij oude bomen, zal "ouderdom" bij mensen ooit een keer haar tol eisen. De herinneringen en het cultureel erfgoed dat Conny Stuart, Ton van Duinhoven en Anton Geesink aan de wereld hebben nagelaten, is in wezen de "boomstronk" die overgebleven is, nadat de rest van de boom is omgewaaid.

Hierbij wens ik alle nabestaanden oprecht heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten