maandag 31 mei 2010

Kristallen bruiloft

Gisteren waren wij (Willem en Ingrid) 15 jaar getrouwd!! (en daarvóór ook nog wat jaartjes samengewoond)
30 mei 1995 stapten wij in het huwelijksbootje en dat bootje is inmiddels een kristallen boot geworden, maar het voelt alsof die 15 jaar voorbij zijn gevlógen.

Er is inmiddels veel gebeurd. We hebben 2 kinderen gekregen (Eigenlijk 3, maar de middelste werd een miskraam in 2003. Een aandenken aan wat uiteindelijk ons kindje zou zijn geworden staat bij ons ergens in huis, maar we zijn er van overtuigd dat de ziel van het kindje vast en zeker nog ergens is). Onze zoon Riccardo werd geboren in 1997 en onze dochter Michelle in 2004. We zijn in 1998 verhuist van een huur- naar een koophuis (best een hele stap, maar we zijn blij dat we hem toen toch genomen hebben).

De trouwjurk en het trouwpak hangen nog boven, maar we passen er beiden, na 15 jaar, vast en zeker niet meer in!
Wanneer we de trouwfoto's bekijken staan er mensen op de foto die inmiddels helaas niet meer onder ons zijn, maar uiteraard wel voortleven in onze herinneringen.

We zijn getrouwd in het stadhuis in de binnenstad van Utrecht. Mijn neef Paul (die van de Chevy Cats!) reed ons in zijn Oldsmobile uit 1956, die dus dienst deed als trouwauto (dus toen al een "fifties" tintje...).

15 jaar getrouwd zijn is tegenwoordig best wel een prestatie, want veel andere mensen halen dat vandaag de dag niet eens meer.
Eigenlijk hebben we er gisteren niet echt veel aan gedaan. Gewoon mijn ouders op bezoek en wat lekkers in huis gehaald. Maar....ook juist die kleine momenten (i.p.v. een groot feest) zijn misschien wel veel kostbaarder dan we zelf beseffen, want...niemand weet hoe het leven er de volgende 15 jaren uit zal zien.
Ik kijk eigenlijk liever nooit te ver vooruit, maar leef liever met de dag.
John Lennon wist het ooit briljant te verwoorden: "Life is what happens to you while you're busy making other plans" (oftewel: "Het leven is wat je overkomt terwijl je druk bezig bent andere plannen te maken.") Die woorden zeggen genoeg, lijkt mij en zo is het maar net!

Al met al...15 jaar is eigenlijk best wel een mijlpaal. Of zoals mijn kinderen tegenwoordig zouden zeggen: "Vet cool!!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten