woensdag 15 september 2010

Storms in de Kelder

Er is voor vanavond flinke storm voorspeld, maar....volgens mij is die Storm(s) al vanaf gisterenavond in de Kelder begonnen ;-)

Voor wie het gemist heeft; gisterenavond in het tv-programma "De Wereld Draait Door" van de VARA (gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk) zaten Jort Kelder en Pieter Storms aan tafel.
Het onderwerp van gesprek was - volgens Pieter Storms - de teloorgang van 'journalistieke ethiek', waar het blad Quote mede debet aan zou zijn (Jort Kelder was jarenlang hoofdredacteur van dit zakenblad).

Er volgde (iets dat je eigenlijk min of meer al wel voelde aankomen, toen het onderwerp werd geïntroduceerd door Matthijs) een flinke woordenwisseling aan tafel.

Of dit item in DWDD daadwerkelijk "nieuwswaarde" had, betwijfel ik, maar...."amusementswaarde" had het zeker, want....inmiddels staan alle kranten en andere media er bol van. Iedereen praat erover, op het werk, op Hyves, noem het allemaal maar op. Dus....als DWDD het laatste als doelstelling had, dan is ze dit zeker goed gelukt.

Ineens moet ik, op 1 of andere manier, ook terugdenken aan de videoclip van "Two Tribes" van "Frankie Goes to Hollywood" (een beroemde Britse popgroep uit de jaren 80); Zet 2 mensen die een hekel aan elkaar hebben in de boxring en je krijgt onherroepelijk een bepaalde amusementswaarde.
Als er vroeger 2 kinderen op het schoolplein met elkaar aan het vechten waren, bleef er ook altijd automatisch een grote groep omheen staan om te roepen, te kijken, te lachen, aan te moedigen....wéét ik veel wat nog meer! En....zo'n vergelijkbare situatie werkt dus blijkbaar nog steeds, getuige de uitzending van DWDD van gisterenavond en de reacties van mensen hierop.

In "journalistiek" opzicht vond ik de waarde volledig nul komma nul! Niemand is er eigenlijk iets wijzer van geworden. 2 volwassen bekvechtende mannen op televisie, die door elkaar heen lopen te schreeuwen (dus....de kijker thuis kon er soms bar weinig van verstaan).
Matthijs van Nieuwkerk als gespreksleider? Laat me niet lachen!
Het is volgens mij bovendien voornamelijk iemand die weinig uit zijn hoofd doet en heel veel van de autocue afleest (in diverse programma's die hij presenteert is het me al diverse malen opgevallen dat hij vaak dezelfde zinnen hanteert, ook nog vaak in dezelfde volgorde....je kunt het vaak al bijna letterlijk dromen wat hij gaat zeggen!).
Het is misschien een prima presentator met een "sympathiek voorkomen", maar...een gespreksleider is hij absoluut niet! (tenzij de regie van DWDD hem natuurlijk heeft opgedragen om "zo min mogelijk in te grijpen" om vervolgens daarmee juist een zo'n "knallend" mogelijk gesprek te creëren....dan is dat goed gelukt)

Ik had dit zelfde "gesprek" wel eens willen zien, als iemand als Sonja Barend (respect!) op de stoel van Matthijs van Nieuwkerk had gezeten. Ik ben er bijna van overtuigd dat we dan, kwalitatief gezien, veel betere televisie hadden gehad en een veel betere gespreksleider! Dan hadden we thuis op de bank waarschijnlijk ook het gesprek beter kunnen volgen i.p.v. het aan moeten horen van 2 door elkaar heen schreeuwende mannen.

Wie er gelijk had aan tafel? Ik zou het niet weten, want zo erg bekend met alle "zere dingetjes" die tussen de heer Kelder en de heer Storms spelen ben ik ook weer niet.

Feit is wel dat Jort Kelder met een zwart-op-wit document kwam, dat volgens mij toch wel als een "feit" gezien mag worden. Feit is ook dat de televisiecarrière van de heer Storms behoorlijk in het slob is geraakt. Feit is ook dat de heer Storms een aantal rechtzaken heeft verloren. (en daarmee ook hoge schulden heeft opgebouwd?)
Feit is ook dat mevrouw Nina ....tegenwoordig Storms....vroeger Brink (die met de heer Storms was meegereisd en niet aan tafel zat bij DWDD, maar wel in het publiek), met haar bedrijf World on Line, voor een kapitaal mensen het schip in heeft laten gaan, maar zelf wèl miljoenen heeft opgestreken.

En....dan durft de heer Storms nog tegen de heer Kelder te zeggen: "Een journalist wordt niet rijk, een journalist kan geen dure maatpakken kopen" enzovoort. En dat terwijl hij waarschijnlijk wèl teert op de creditcard van zijn vrouw Nina? Hmmm.....zo'n uitspraak komt bij mij dan dus niet helemaal geloofwaardig over.

Hoe meer Jort Kelder met feiten kwam (die overigens best wel rustig bleef en kalm bleef praten), hoe harder de heer Storms begon te schreeuwen en daarmee misschien ook probeerde zowel Jort Kelder als zichzelf te óverschreeuwen???

Het schijnt nu zelfs zo te zijn dat de heer Storms na afloop van het programma DWDD fysiek 3 klappen heeft verkocht aan Jort Kelder. Bah! Wat vreselijk onvolwassen!
En....waarom zou je iemand slaan, als je zelf zogenaamd zo overtuigd bent van je gelijk? Dan is fysiek geweld toch helemaal niet nodig? Dan zou je daar toch boven staan, lijkt mij? Nee.....volgens mij gaan mensen juist slaan, als ze zelf iets niet kunnen winnen. Als je iemand anders gaat slaan, ben je voor mij bij voorbaat al een "loser"!

En dan....schijnt zijn vrouw Nina een aantal keren "Vuile rat" te hebben geroepen naar Jort Kelder.
Tja....als je zelf zoveel mensen in financieel opzicht benadeelt/oplicht en zelf voor miljoenen opstrijkt.....wie is hier dan uiteindelijk een "rat", mevrouw Storms/Brink?
Tijdens de uitzending continu vanuit het publiek dingen roepen, maar wel steeds die microfoon wegduwen, maar....dan na de uitzending wèl ineens een grote mond hebben? Zielig gewoon! Echt zielig onvolwassen gedrag dit.

Later zouden Nina en Pieter Storms nog ruzie hebben gemaakt met Matthijs van Nieuwkerk en de hoofdredacteur van DWDD om het feit dat Van Nieuwkerk niet ingreep. Ze eisten bovendien het ontslag van 'tafelheer' Kelder.

Het schijnt trouwens ook zo te zijn dat de heer Storms heeft afgesproken met DWDD dat zijn vrouw Nina niet in beeld moest komen. Gaat ze nota bene vooraan bij het publiek zitten! Nee, dát is lekker slim!
Je wéét toch dat als je een Nationale bekendheid bent en je gaat dan mee, dat je dan in bééld gebracht wordt? Ookal zat ze achteraan in het publiek, dan nóg had de cameraman haar wel in beeld gebracht (en logisch!). Als je dan niet in beeld wilt, dan had ze in de coulissen moeten blijven! Toch?

Ik ben zelf trouwens ook niet zo'n "Jort Kelder fan" of zo, maar ik ben ook niet tegen hem. Ik zie wel eens een programma van hem (dat programma "Bij ons in de PC", over de PC hooftstraat, is wel leuk bijvoorbeeld) maar verder ken ik hem niet zo goed.
Volgens de "bijbel" moet je iemand te andere wang toekeren als iemand je slaat, maar.....in dit geval mag Jort van mij nu de heer Storms van ganser harte terugslaan! En dan niet fysiek.....maar wellicht "in court"? (waar de heer Storms dan wellicht opnieuw gaat verliezen?)

Aan de andere kant.....dit "relletje" gaat natuurlijk weer overal breed uitgemeten worden. In de kranten, in de roddelbladen, in Shownieuws, in RTL Boulevard, enzovoort, enzovoort. Het is niet te hopen dat dit dagenlang gaat aanhouden, want.....op een gegeven moment ben je er, net als Jort Kelder zelf inmiddels "wel klaar mee"! (groot gelijk heeft hij, je kunt maar beter de verstandigste zijn en de eer aan jezelf houden i.p.v. je ongenoegen overal te blijven rondbazuinen) (ik betwijfel of de heer Storms er ook zo over denkt.....die zal het vuurtje misschien nog wel eventjes willen op blijven stoken, want....het is alweer een poosje geleden dat hij zoveel media aandacht kreeg ;-))

Ik denk wel dat....mócht het ooit weer tot een rechtzaak komen, dat de heer Kelder qua feiten wederom een behoorlijk stuk sterker staat!

En dan.....een gespreksonderwerp als "de teloorgang van 'journalistieke ethiek'" aanbrengen en iemand als Jort Kelder betichten van "onprofessioneel journalistiek werk" maar....vervolgens collega's in het gezicht slaan? Om het beestje maar bij zijn naam te noemen; Wat ongelooflijk onprofessioneel, meneer Storms!
Jarenlang een tv-programma als "Breekijzer" presenteren, zogenaamd mensen helpen die "opgelicht" zijn, maar......vervolgens bereid zijn om te trouwen met nota bene (als we het dan toch over "oplichters" hebben) Nina Brink?

Het schijnt dat Pieter Storms nu een "open brief" gaat schrijven aan Matthijs van Nieuwkerk.... God allemachtig! Nu breekt mijn klomp....ehh.....ijzer! ;-)
Tja...het bedrijf bestaat dan misschien niet meer, maar....blijkbaar willen ze in dit soort gevallen nog steeds "world online"..... Hopelijk is het allemaal Storms in een glas water....

Beste Pieter....je kunt Jort duizend maal "maar een tikje" hebben gegeven. Je hebt gewoon van iemand af te blijven, punt uit!

Misschien moeten we vanavond de naam van "De Wereld Draait Door" maar tijdelijk aanpassen in "De Wereld Sláát Door"???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten