donderdag 3 juni 2010

Triest

JoranGisterenavond zag ik bij het journaal de tv-beelden van hoe de houten kist het hotel in Peru werd uitgedragen waarin het stoffelijk overschot opgebaard ligt van het 21 jarige Peruaanse meisje Stephany Flores Ramírez, die in datzelfde hotel op kamer 309 eergisteren dood werd aangetroffen. Het zal je dochter maar zijn die zo tussen 6 plankjes naar buiten wordt gedragen.

Die hotelkamer was, zoals we allemaal waarschijnlijk inmiddels weten, verhuurd aan de ons wel bekende (en beruchte) Joran van der Sloot/Dood (kies zelf maar welke versie je het meest van toepassing vindt), dus logischerwijs is hij de hoofdverdachte in deze moordzaak.
Op alle kranten was hij gisteren, maar ook vandaag weer, voorpagina nieuws, inclusief in het buitenland, maar ook de televisie en radio stonden bol van reeds hierboven genoemde persoon. Hij heeft het wederom voor elkaar, want Joran is overal weer het gesprek van de dag en eigenlijk verdient zo'n schoft al die aandacht niet eens.

In mijn blogbericht van 23 februari j.l. schreef ik nog dat ik stiekem hoopte dat hij ooit eens flink tegen de lamp zou lopen. En....dat laatste lijkt nu eindelijk gebeurd te zijn.

Ondanks zijn vluchtpoging naar Chili, werd er een grote klopjacht geopend en uiteindelijk is Joran gisteren dan toch opgepakt.

Stephany Flores RamírezStephany Flores Ramírez is volgens het autopsierapport overleden aan verwondingen aan de hersenen, schedel en de nek en er waren ook enkele bloedende wonden op haar lijf aangetroffen dus je kunt hier ongeveer zelf wel bij bedenken wat er zich in die hotelkamer heeft afgespeeld, waar het meisje dood is gevonden door het personeel van het hotel. De hotelkamer stond dus inderdaad op naam van Joran van der Sloot (hij is daarvóór ook door mensen gesignaleerd met het meisje).

Natalee HollowayDeze zaak doet niet alleen qua handelingswijze denken aan de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op het eiland Aruba, 5 jaar geleden, maar....zelfs de datum waarop het gebeurde is identiek: 30 mei!

Alle verdenking gaat nu inderdaad uit naar Joran. Ik ga er eigenlijk ook wel vanuit dat Joran de moord daadwerkelijk gepleegd heeft en Joran is nu eenmaal een persoon die eigenlijk sowieso opgesloten zou moeten worden in een hermetisch afgesloten inrichting, want dat hij niet spoort, dat is duidelijk.
Maar toch.....ondanks dat ik Joran een grote "klootzak" vind, om het maar even op zijn Hollands te zeggen, is er iets "raars" met deze zaak. Ik weet niet waarom, maar...er zit 1 of ander raar luchtje aan. Ik heb het idee dat er iets niet helemaal klopt of zo. Het ligt er allemaal zo dik bovenop.
Alles wijst in de richting van Joran, maar....dat zelfs die datum 30 mei identiek is.... Is dat nu echt toeval?

Het is nu eenmaal een feit dat Joran in staat van beschuldiging is gesteld door de autoriteiten in de Amerikaanse staat Alabama wegens afpersing. Joran zou hebben aangeboden om voor 250.000 dollar (ongeveer 200.000 euro) de locatie van het lichaam van de Amerikaanse Natalee Holloway bekend te maken aan haar moeder Beth. Volgens de aanklacht zou Joran vorige maand al een deel van het bedrag op zijn rekening hebben ontvangen.

Er is iets raars met deze zaak, zoals ik al zei. Zou de moeder van Natalee Holloway echt "zomaar" zoveel geld hebben betaald aan Joran, terwijl iedereen inmiddels weet wat voor een pathalogische leugenaar Joran is en iedereen dus weet dat Joran niet te vertrouwen is? Dat zou toch wel redelijk naïef zijn om dan nu zomaar ineens te geloven dat Joran dan nu ineens "de waarheid" zou gaan vertellen.
Ik kan me ook niet voorstellen dat, ondanks dat de moeder van Natalee Holloway het financieel niet bepaald slecht heeft, zij een beslissing om tot betaling over te gaan in haar eentje neemt. Daar moeten toch meerdere mensen achter zitten, zou je denken.

Misschien mag ik dit niet hardop denken, maar....ik kan me ook zomaar voorstellen dat, wanneer geld geen enkel probleem is, je misschien op een zekere dag ook wel eens op het idee zou kunnen komen om iemand in te huren en vervolgens daarmee een "bepaald probleem uit de weg zou kunnen laten ruimen" om een soort van wraak te nemen op hetgeen je dochter ooit is aangedaan....????? Misschien kijk ik teveel televisie, maar.....een dergelijk scenario is toch volgens mij niet geheel ondenkbaar??? (al zou dat natuurlijk wel heel erg wrang zijn, omdat dit wederom het leven heeft gekost van een jong meisje!)

Daarbij zijn er op verzoek van de Amerikaanse justitie door de Nationale Recherche vannacht twee woningen in Hulshorst en Valkenburg doorzocht en is er beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en andere gegevensdragers. Waarom is dat?
Wat voor dingen spelen zich er nog meer af achter de schermen die wij niet weten?
Welke rol speelt Gouden Kooi winnaar Jaap "Terror Jaap" Amesz in dit verhaal? Terror Jaap onderhield contacten met Joran van der Sloot, de recherche heeft ook bij hem computers e.d. in beslag genomen.

En....al zou Joran er al ooit zijn ingeluisd door bepaalde mensen...dan nog wordt het voor hem heel erg lastig om ooit nog "geloofwaardig" over te komen, dankzij alle leugens en inconsequente verhalen die hij in het verleden heeft verteld.

Het feit blijft nu eenmaal dat hij sowieso iets te maken heeft met de dood van Natalee Holloway. Bewijs zal er waarschijnlijk nooit geleverd kunnen worden, omdat het lichaam van Natalee waarschijnlijk inderdaad nooit meer te vinden zal zijn.
Tevens is het een feit dat Joran zich nogal inlaat met criminele vrienden en ook criminele activiteiten, zoals bijvoorbeeld het verhandelen van hoertjes in Bangkok, zoals we allemaal in het programma van Peter R. de Vries hebben kunnen zien.
Ook is het een feit dat Joran nu niet bepaald respectvol over vrouwen en meisjes praat en er dus ook zeker niet respectvol mee zal omgaan.
Dat Joran de ene na de andere leugen de wereld in blaast is ons inmiddels ook niet bepaald onbekend. Dus.....het is en blijft sowieso geen lekker figuur, om het zo maar uit te drukken.

Als Joran schuldig wordt bevonden zou hij iets van 25 jaar celstraf kunnen krijgen.
En...áls Joran inderdaad (wat me logischerwijs eigenlijk gewoon toch wel het geval lijkt) de moord gepleegd heeft (en waarschijnlijk dit 5 jaar geleden ook al gedaan heeft), dan mag hij voor mij echt in de allerzwaarste gevangenis van Peru zitten die er maar bestaat. Laten we hopen dat daar nog èchte gevangenissen bestaan, i.p.v. de "luxe" cellen in Nederland die van alle gemakken zijn voorzien (zoals we onlangs bijvoorbeeld hebben kunnen zien tijdens de uitzending van Peter R. de Vries over Koos H., die zelfs tv en video/dvd op zijn kamer had, die een bijna compleet ingerichte huiskamer had en bovendien - ondanks zijn zedendelicten en moorden t.o.v. meerdere minderjarige meisjes - gewoon doodleuk nog steeds kinderporno kon kijken! Het is toch te gek om los te lopen!). Joran zou nu waarschijnlijk wel willen dat hij nu in een Nederlandse cel zat i.p.v. waar hij nu zit en wat hem waarschijnlijk nog te wachten staat.

Maar goed...eigenlijk kent dit verhaal alleen maar verliezers.
De ouders van Natalee Holloway zijn hun dochter kwijt, hetzelfde geldt nu voor de ouders van Stephany Flores Ramírez (Stephany is inmiddels donderdag -lokale tijd- begraven). De moeder van Joran is een paar maanden terug haar man verloren en je zult maar een zoon als Joran hebben. Als je een baby krijgt, hoop je als ouder zijnde toch never nooit dat je zoon na 22 jaar waarschijnlijk sowieso 2 moorden op zijn geweten heeft?

Het is allemaal eigenlijk maar triest! In en in triest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten