dinsdag 3 november 2009

Weer internet!

internetJoepie!!!! We hebben weer internet!!!

Ruim een week zonder gezeten (daarnaast dus ook zonder telefoon). Aan 1 kant wel lekker rustig (er zijn nog zat klusjes in huis die gedaan moeten worden, dus wat dat betreft heb ik me niet echt verveeld en eindelijk eens een keer een aantal dagen geen telefonische enquetes en verkooptelefoontjes als je net zit te eten), maar aan de andere kant wel super lastig als je geen internet hebt. Je kunt niet internetbankieren, je kunt geen e-mails lezen en sturen (als je naast je persoonlijke mail ook de correspondentie onderhoudt voor een rockband dus helemáál vervelend!), je kunt geen wijzigingen doorvoeren op bepaalde websites, je kunt geen informatie opzoeken, ga zo maar door.
Gelukkig is de mobiele telefoon uitgevonden, dus de mensen die ons moeten kunnen bereiken weten ons nummer, dus dat scheelt weer. (alleen zul je altijd net zien dat die mensen bellen als je mobiele telefoon in de oplader ligt)

Toch zie je in die paar dagen eigenlijk hoe onze maatschappij tegenwoordig toegespitst is op het gebruik van internet, want als je zonder zit ben je toch wel meteen een soort van "gehandicapt" (kinderen gebruiken het bijvoorbeeld ook voor schoolwerkstukken). Maar goed, we hebben het overleeft en gelukkig was het maar een week, want we hebben wel eens van mensen gehoord dat ze ruim een MAAND (!!!) zonder internet hebben gezeten! Dat zou echt een ramp zijn hier (en eerlijkheidshalve ook ontwenningsverschijnselen teweeg brengen, ahum...).

Het is amper meer voor te stellen dat er ooit eens géén internet bestond. Wat dat betreft heeft de pc en internet een grote plek ingenomen in het dagelijkse leven.
Zoals ik al zei dus o.a. telebankieren, info op zoeken voor schoolwerkstukken, e-mailen, zaken regelen voor de band etc., maar ook programma's e.d. downloaden, contacten onderhouden via Hyves, online shoppen, reisinformatie, bloggen, enzovoort, enzovoort. Eigenlijk gewoon veel te veel om op te noemen.

Het is overigens niet helemáál een computerloze week geweest.
Bij een kennis nog geholpen met e-mail accounts te installeren (jazeker, er zijn nog steeds mensen die daar hulp bij nodig hebben....) en afspraken gemaakt voor wijzigingen aan een website. Mijn broer had ook nog hulp nodig bij het installeren van een programma, dus "computer klusbedrijf van den Hof" ;-) was druk in de weer, ha ha.

Hopelijk blijft mijn eigen computer nu ook goed werken.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten