woensdag 29 december 2010

Kimberley....1 jaar later

Gisteren was het alweer een jaar geleden dat bij die verschrikkelijke flatbrand in Nieuwegein de 4 jarige Kimberley Bus om het leven kwam.
Het klinkt gek, maar....hoewel ik Kimberley nooit persoonlijk gekend heb, is ze het afgelopen jaar toch regelmatig in mijn gedachten geweest.

Iedere week breng ik mijn dochter naar zwemles en kom dan ook automatisch langs de flat waar dat fatale moment heeft plaatsgevonden. Van de brand is niets meer terug te zien. Niets aan de woning herinnert nog aan 28 december 2009. De woning is volledig gerenoveerd.
In het begin waren de ramen weken lang dichtgespijkerd met planken. Zwarte roet was her en der nog te zien op de stenen en heel veel waterschade er omheen op de stoep.

Na enkele weken verschenen er echter busjes met werklui. De houten planken werden verwijderd. Langzaam maar zeker werd de woning opgeknapt, opnieuw geschilderd enzovoort.

Voor zover ik kan waarnemen is de woning inmiddels ook weer bewoond.
Of dezelfde bewoners weer in hun "oude woning" zijn teruggekeerd, durf ik niet te zeggen. Maar...mensen die van niets weten en nu voorbij de flat komen, zullen niets "bijzonders" aan de flat zien. Het is alsof er nooit iets gebeurd is.

Ik denk dat Kimberley in zekere zin vast nog wel ergens is.
Of dat een hemel is? Ik weet niet....maar ik denk wel dat haar "ziel" er nog is.
Al had ik liever gewild dat Kimberley nog steeds levend en wel bij haar ouders was opgegroeid. Als er echt een "God" is....dan begrijp ik nog steeds niet waarom er ook hele jonge kinderen (en dan heb ik het niet alleen over Kimberley) zo'n verschrikkelijke dood moeten sterven. Dat is iets dat mijn verstand absoluut niet kan bevatten.

Ik ben niet zo'n "zweverig" type, ik denk dat ik wel tamelijk nuchter ben.
Ik haat "commerciële" spotjes van "Astro tv", die je na twaalven op de tv ziet verschijnen met dames die jou "tegen betaling" wel eventjes zullen vertellen hoe het met jouw overleden dierbare is en dan allerlei algemene "onzin" staan op te dreunen die iedereen in feite zou kunnen vertellen (Ja, het gaat goed met hem hoor, hij waakt over je....bla bla bla...).

Toch wil dit echter niet zeggen dat ik niet in een "hiernamaals" geloof.
Iemand als "Derek Ogilvie" geloof ik in zekere zin wel weer dat die daadwerkelijk contact kan hebben met "spirits" van gener zijde....
Het medium "Char"....daar heb ik zo mijn bedenkingen over.
Sommige "mediums" die in "Het Zesde Zintuig" voorkwamen, waren in mijn opinie zo nu en dan ook wel enigszins geloofwaardig (en sommige weer niet).

Over het fenomeen "mediums" kun je natuurlijk een hele lange discussie houden, maar....hoe dan ook...ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde, veel meer dan wij denken.
Ik heb er ook zo mijn andere (persoonlijke) redenen voor om te geloven dat er "leven na de dood" is. Als anderen dat "gek" vinden, dan vinden ze dat maar, daar zit ik niet mee.

In ieder geval....in de complete chaos van alledag met alle dagelijkse beslommeringen en verplichtingen enzovoort, was ik Kimberley niet vergeten.
Ik wens haar familie heel veel sterkte toe dezer dagen.

Rust zacht kleine meid!