woensdag 10 november 2010

Dag lieve Nel!

Nel Veerkamp
* 15 oktober 1928 - † 9 november 2010

Gisteren, dinsdag 9 november 2010, overleed Nel "Tijgerprint" Veerkamp op 82-jarige leeftijd in haar woonplaats Amsterdam.

Nel Veerkamp werd sinds 2004 landelijk bekend door de "reality-serie" De Veerkampjes in het NCRV televisieprogramma "Man Bijt Hond", later verhuisde de serie naar SBS6.
Nel Veerkamp woonde bij haar dochter Hanny en schoonzoon Ton in een woonboot.

Nel Veerkamp was een markante en landelijk geliefde persoonlijkheid, was altijd gehuld in kleding met tijgerprints, rookte de ene na de andere sigaret, was een ras-echte Amsterdamse, nam geen blad voor de mond, recht voor z'n raap, hield niet van "flauwekul" en kon een echte "mopperkont" zijn.

Carlo Boszhard heeft Nel Veerkamp diverse malen op een geweldige manier geparodieerd. Iets waar Nel Veerkamp zelf ook hartelijk om kon lachen.
Ze vond alle aandacht van al haar "fans" helemaal fantastisch en ze genoot er enorm van.

Altijd als ik Nel Veerkamp zag, moest ik ook altijd een beetje denken aan het personage van "Sophia" uit de Amerikaanse comedy serie "The Golden Girls", de oudste van het stel en mopperende moeder van personage "Dorothy Zbornak".

Nel Veerkamp had dezelfde soort "droge" humor als de hierboven genoemde personage, waardoor ik altijd vreselijk om haar moest lachen.

Nel Veerkamp was al geruime tijd aan het sukkelen met haar gezondheid en eigenlijk kon iedereen in Nederland via de media hier min of meer wel uit opmaken dat het "einde" er een beetje aan zat te komen.
Op een gegeven moment woog Nel nog maar 35 kilo, daarna 25 kilo en op het laatst at ze bijna niet meer en.....zelfs....het roken ging op het laatst niet meer... Nel is dinsdagmorgen rond half 10 vredig ingeslapen.

Ik hoop maar dat ze in de hemel het rookverbod inmiddels ook hebben opgeheven, zodat Nel daar nog heerlijk van haar sigaretjes kan genieten ;-)

Dag lieve Nel, dank u wel dat u ons in Nederland zoveel plezierige en humorvolle televisie uren heeft gegeven. We zullen met heel erg veel plezier aan u terugdenken en nog heel veel om u lachen als we de herhalingen van "De Veerkampjes" voorbij zien komen op televisie. Goede reis en maak er daarboven maar een gezellige boel van!

Uiteraard wens ik Hanny en Ton Veerkamp, maar ook alle andere nabestaanden, heel erg veel sterkte toe met dit verlies. Nel was een toppertje!! Rust zacht...