woensdag 28 oktober 2009

Modem stuk!

modemSinds eergisteren avond is onze modem stuk (ik schrijf dit blogbericht dan ook vanaf een andere pc bij iemand anders thuis). Wat een ellende!
Op dit moment zitten we dus zowel zonder internet (en dus ook e-mail) als ook telefoon. Dit is balen!!

Gelukkig hebben we dan nog mobiele telefoon, dus communicatie is nog enigszins mogelijk. Wel eens geprobeerd om met je mobiel naar de klantenservice van Ziggo te bellen en dan je door een heel keuzemenu te worstelen? Dat is al een kunst op zich.

Modem meteen vervangen? Vergeet het maar!
Volgende week dinsdag komt er pas een monteur.
Ergens tussen 9.00 en 18.00 uur, is er gezegd. Nou, daar ben ik dan mooi lekker mee. Een week geen internet en telefoon en ik moet ook nog een dag vrij nemen.

Ik zou op bepaalde websites wijzigingen doorvoeren voor mensen. Dat kan dus nu niet.

Ik baal, baal, baal!!!!
Nou ja, ik heb gelukkig nog genoeg te doen in huis, maar....ik baal wel!!

Hopelijk ben ik snel weer online.... (ik baal nog steeds....)

vrijdag 23 oktober 2009

Water in je vlees

shoarmaVanavond hebben we shoarma gegeten. Niet van de shoarmatent, maar gewoon lekker zelf bakken. Broodjes erbij, sausjes erbij (als je met z'n allen knoflooksaus eet maakt het voor de stank toch niet meer uit), sla erbij, mjummiejummie...smullen maar!!

Maar...wat zie ik weer voor de 100.000e keer gebeuren zodra ik het vlees in de pan gooi? Ja hoor, er zit weer eens water in het vlees!
Het maakt tegenwoordig niet meer uit waar je het vlees koopt. Of je nu bij de Lidl koopt (ja, wij kopen bij de Lidl en daar schamen wij ons nu toevallig eens helemáál niet voor!), of bij de Albert Heijn, de C1000, Super de Boer (binnenkort "Jumbo"?), Arie de Knaller of een andere slager....in al het vlees dat je tegenwoordig koopt zit water. Of je nu shoarma of kipfilet koopt of wéét ik veel wat voor vlees, je kunt er donder op zeggen dat er water uit sijpelt als je het in de pan doet en vervolgens staat er dus gewoon een behoorlijk laagje water in je pan.
ergerenIk erger me er groen en geel aan! Iedere keer weer!!

Als je eens een keertje een rollade koopt en die in de pan wilt aanbraden, schroeit hij niet meer meteen goed dicht, omdat er water uit het vlees komt en dit water daarna ook blijft staan. Dus eigenlijk ben je dan zo'n beetje het vlees aan het koken i.p.v. braden of dichtschroeien. Hetzelfde verhaal met de shoarma en ga zo maar door. Echt volstrekt waardeloos!

Natuurlijk weet ik wel dat het water zogenaamd toegevoegd wordt om de prijs voor "ons consumenten" laag te houden (zeggen ze.....tja, wat voor smoes moet je anders verzinnen....?) (of is het stiekem toch gewoon minder vlees voor, d.m.v. water in te spuiten, meer gewicht en meer geld verkopen?), maar ik word er in ieder geval niet echt blij van. Echt reuze irritant!

Zo, dat wilde ik nou ff kwijt!

woensdag 21 oktober 2009

Oorpijn

oorpijnOnze dochter, Michelle, is al ruim een week aan het snotteren en het hoesten (maar ja...dat is bijna iedereen die ik ken zo'n beetje aan het doen de laatste tijd, inclusief "moi"). Gisterenmiddag kreeg ze ineens vuurrode wangetjes en gilde ze het uit van de pijn; "Auw, oortje pijn!"
In eerste instantie geen koorts of verhoging. Bleef echter wel huilen, had ooknergens zin in, behalve op de bank liggen met haar eigen vertrouwde "dekentje" (Een wollen babydekentje uit de "John Lennon baby collectie", die sleept ze nog steeds overal mee naar toe. Een ander kind heeft een knuffel, onze dochter heeft dat dekentje. Die hoef je ook vooral niet beneden te laten liggen als ze naar bed gaat, want je kunt hem echt gaan halen. Hij moet ook af en toe "stiekem" in de wasmachine als ze het niet ziet, anders is ze niet te genieten. Michelle en haar dekentje zijn onafscheidelijk!).

Wel paracetamol gegeven tegen de pijn. Verder kon ik niet zoveel uitrichten, want de huisartsenpost was natuurlijk al dicht.

Warm eten wilde ze niet (normaal gesproken is ze een goede eter, dus als ze niet wil, is ze echt niet lekker), maar lekkere koele appelmoes ging er wel in, dus vooruit dan maar.

Vandaag is ze even bij de huisarts geweest. Neusspray gekregen. Verder zoveel mogelijk koorts in de gaten houden (vandaag had ze inderdaad wat verhoging) en paracetamol blijven geven.

We verwennen haar de komende dagen maar wat extra. Hopelijk is ze snel weer beter....

zondag 4 oktober 2009

Theo en Thea

Theo en TheaOnze zoon, Riccardo, kende acteur "Ajan Ederveen" eigenlijk voornamelijk van films, zoals bijvoorbeeld "Pietje Bell" of "Puk van de petteflet".
Dat Arjan eigenlijk ooit halverwege jaren 80 bekend is geworden met het legendarische duo "Theo en Thea" was bij onze 12-jarige tot voor redelijk kort geleden eigenlijk onbekend, laat staat dat onze zoon wist wat "Theo en Thea" was.

Het enige dat op dvd beschikbaar was en is, is de film "Theo en Thea en het tenenkaasimperium" met o.a. Marco Bakker. Dat is het enige filmmateriaal dat hij ooit van het komische duo heeft gezien.

Tot gisterenavond....want toen zond de VPRO, vanwege het 25 jarig bestaan van het programma "Villa Achterwerk", een Theo en Thea marathon uit! Wat een heerlijk jeugdsentiment met de bekende hazetandjes en vooral het befaamde intro van het programma.

Hallo wij zijn Theo en Thea
Is dat niet leuk hiep hiep hoera
We zingen een vrolijk liedje
Klap in je handen hopsasa
Tjonge jonge jonge
Is het al begonnen
Heb je ook weleens een leverworst gewonnen?
Hiep hiep hoera Theo Thea


Alleen jammer dat het 's nachts werd uitgezonden, want....tot 7 uur 's ochtends televisie kijken? Dat gaat me nu net te ver en houd ik ook niet vol. Dus...ik hoop eigenlijk stiekem dat de serie ooit eens overdag herhaald zal gaan worden of...dat ik in ieder geval de dvd "Theo en Thea in de gloria" kan bemachtigen ergens, want die schijnt ook nog te bestaan....
Theo en Thea...je houdt er van of niet. Van mijn ouders mocht ik er vroeger eigenlijk helemaal niet naar kijken, maar soms keek je stiekem toch, ahum...
En iedereen in de klas had die plastic hazetandjes, geweldig!
Ik hoop dat er weer wat meer op dvd komt, want dit moet absoluut bewaard blijven voor het nageslacht!

Spangas film

spangas op survivalSinds ongeveer 2 jaar wordt hier wekelijks (eigenlijk altijd onder etenstijd, dus zo'n beetje met bord op schoot....opvoedkundig dus héél erg verantwoord, ahum...) eigenlijk steevast de jeugdserie "Spangas" gekeken.

Spangas is een Nederlandse jeugd-soapserie, gemaakt door de NCRV en de makers van ZOOP (populaire jeugdserie tussen 2004 en 2007). De serie draait om de levens van een groep leerlingen op het Spangalis College.
Populaire karakters in de serie zijn o.a. namen als; Nassim, Jolé, Irmak, Flip & Tobias, Fay, Avalanche, Lana, Luxor e.v.a.

Na 2 succesvolle seizoenen als tv-serie kon het eigenlijk niet uitblijven dat er ook een heuse bioscoopfilm werd gemaakt.

Gisteren ben ik met Riccardo (onze 12-jarige zoon) naar de bioscoop geweest om de film te gaan bekijken, vergezeld van een grote bak met popcorn en iets te drinken erbij. Het was eigenlijk best wel weer een poos geleden dat we naar de bioscoop waren geweest, dus best wel weer erg gaaf om zo'n groot scherm voor je neus te hebben met èchte "surround sound" (onze cinema surround set thuis klinkt goed, maar in de bioscoop is het toch weer anders, klinkt nog nèt even beter...).

We gaan hier natuurlijk niet de inhoud van de film vertellen, want waarschijnlijk zijn de makers van de film daar niet echt blij mee, maar wij vonden het in ieder geval een hele spannende film. Goed camerawerk, goed acteerwerk!
We wachten met smart tot de dvd uitkomt...

Michael Jackson This is it filmEnne, ons volgende bioscoopavontuur is ook al bekend, want we hebben meteen maar kaartjes gehaald voor "This is it", de Michael Jackson film.
Die film móet je eigenlijk gewoon op een groot scherm gezien hebben met goede surround sound! Een gewoon concert van Michael Jackson zit er niet meer in, dus dan maar zo....
"De Storm" (over de watersnoodramp in 1953) lijkt me ook een hele goede film, maar ja....je kunt nu eenmaal niet alle films tegelijk zien....

Josje maakt K3 weer compleet!

K3 met JosjeDe kogel is door de kerk; Josje (uit Nederland) maakt K3 weer compleet!

We hebben een 5-jarige dochter in huis, dus u begrijpt; ook wij hebben het tv-programma "K2 zoekt K3" op de voet gevolgd.
De avond uitzendingen waren eigenlijk net te laat voor onze dochter, maar uiteraard heeft Studio 100 daar ook rekening mee gehouden, want de herhalingen werden iedere woensdag erna
's middags uitgezonden. Heel netjes!

Studio 100Studio 100...inmiddels meer dan 10 jaar zeer succesvol in Nederland en België. Mijn inmiddels 12 jarige zoon zat vroeger al, zo klein als hij was, ademloos te kijken naar "Kabouter Plop" of "Samson en Gert". Inmiddels is onze zoon eigenlijk "te oud" voor Studio 100, maar in de loop der jaren heeft "Gert", met inmiddels heel veel meer Studio 100 "iconen" dan alleen de hond Samson, een miljoenenbedrijf opgebouwd.
Vaak laten zowel publiek als media zich negatief uit over "Gert Verhulst" en zijn "imperium". Het zou te commercieel zijn, men zou erop uit zijn om het geld uit de zak te kloppen van ouders van al die duizenden kinderen die duidelijk gecharmeerd zijn van zoveel Studio 100 producties en programma's.

Natúúrlijk is Studio 100 commercieel bezig. Anders bouw je geen succesvol bedrijf op. Dat Studio 100 de zaken goed bewaakt en goed zakelijk bezig is....wat is daar eigenlijk mis mee? Met alleen "aardig zijn" en "geen overzicht" meer hebben op wat mensen binnen je bedrijf doen bereik je duidelijk niets in deze business, kijk bijvoorbeeld maar naar wat er met "The Entertainment Group" gebeurd is.

Gert VerhulstIk denk dat het negatieve "kinnesinne" van mensen over Gert Verhulst/Studio 100 ook wel eens voortkomt uit louter jalouzie en wangunst.
Ik vergelijk Gert Verhulst wel eens met een soort van "Walt Disney" van de lage landen (Wie had gedacht dat er ooit zo'n wereldwijd mega imperium zou ontstaan omdat iemand ooit een keer "Mickey Mouse" bedacht?) (En tja....Walt Disney....over commercieel gesproken!) Het is toch eigenlijk prachtig als je, zoals met "Disney" of "Studio 100", zo'n "sprookjeswereld" kunt creëren die al zoveel generaties kinderen (en volwassenen???) blijft boeien!

Studio 100 heeft mensen in dienst die duidelijk goed weten en aanvoelen wat kinderen leuk vinden. Dat moet ook wel als je succesvol wilt zijn, want als kinderen iets niet leuk vinden, draaien ze net zo gemakkelijk hun hoofd om, zo simpel is dat. Kinderen vinden iets leuk of niet, een tussenweg is er niet!

Ook "K3" is een concept waar wel degelijk goed over na is gedacht. "K3" is al een bedrijf op zich, zou je zo kunnen stellen. "K3" is meer dan alleen 3 zingende en acterende meiden op een podium. Daar zit een heel batterij aan mensen achter die drommelsgoed weten waar ze mee bezig zijn.
K2 zoekt K3
Ook "K2 zoekt K3" is natuurlijk een heel goed tot in de puntjes uitgedacht tv-programma. Dat blijkt ook wel als je programma meer dan 3 miljoen kijkers trekt!
In diverse fora op internet leken ouders zich soms nog drukker te maken over dit programma en over de uitslag dan de kinderen zelf, wat op zich ook wel grappig is.

Natuurlijk kun je jezelf altijd afvragen in hoeverre het programma "echt" was en in hoeverre het gewoon simpelweg een héle goede wekelijkse promotie stunt was en dat eigenlijk alles allang beslist (tot aan de winnares aan toe???) was in de Studio 100 kantoren? Er staat een theatertour van op zijn minst 80 (!!!) optredens voor de deur. Het gaat er bij mij namelijk niet in dat een goed doordacht mega bedrijf als Studio 100 de kwaliteit van die optredens laat afhangen van een winnares die vanaf nu nog tot 9 oktober a.s. (dus nog amper 5 dagen tot aan de start van hun tour) de tijd zou krijgen om alle liedjes en de hele K3 show in te studeren.
Al wekenlang zie je op tv een reclamespotje voorbij komen waarin Karen en Kristel hun nieuwe K3 tour aankondigen met een silhouet dat hun nieuwe collega zou moeten voorstellen. Ga dat silhouet eens vergelijken met winnares Josje (met paardenstaartjes en al) en....het komt wel héél eng en sterk met elkaar overeen.

K2 zoekt K3 finalistenDe andere 2 finalisten waren ook erg goed. Tot voor kort werd binnen ons huis nog getwijfeld of het een strijd tussen Madelon en Josje zou gaan worden (alhoewel onze zoon al heel lang riep dat "Josje" zou gaan winnen!). Noa is ook een uitstekende zangeres, maar...qua "K3 plaatje" klopte het voor ons niet helemaal.
Madelon vonden wij qua fysiek wel heel goed in het plaatje passen, maar...toen zij gisteren tijdens de show heel "theatraal" een K3 liedje bij de piano stond te zingen, wisten we eigenlijk al dat Madelon hierop zou worden "afgerekend" omdat de zang een te "musical" achtige aanpak had i.p.v. het wat "kleiner" te houden als "pop" liedje. Iets dat Josje dus weer wèl uitstekend deed (evenals de danspasjes, maar dat is niet zo vreemd, aangezien Josje een dansopleiding genoten heeft)!
We denken echter wel dat zowel Madelon als Noa hele goede kansen maken om ergens anders goed aan de bak te komen. Madelon zien we misschien nog wel eens terug in een musical van Joop vd Ende bijvoorbeeld??? (het zou zomaar kunnen...) We denken ook dat Madelon een "te sterke" persoonlijkheid heeft om K3 meisje te zijn en dat, wanneer zij bij K3 was gekomen, dit in de toekomst misschien nog wel eens zou kunnen zijn gaan botsen...is althans ons gevoel hierover. Madelon heeft beslist hele goede kwaliteiten in huis, maar wij denken dat we haar vast nog wel eens op een andere plek gaan terugzien (Misschien wel in een andere Studio 100 productie? De tijd zal het leren....).

K2 zoekt K3 JosjeVanaf het begin stond de volgorde voor ons eigenlijk al vast, zoals die uiteindelijk ook daadwerkelijk werd bekend gemaakt. Er móest natuurlijk als eerst een Nederlands meisje uit, anders zou de show voor onze Vlaamse kijkers niet echt interessant meer zijn. De 1e zou dus Madelon worden en dat bleek te kloppen.
"Dan wordt het Josje" werd hier in de huiskamer meteen al geroepen. Toen zowel de jury-uitslag als de "publieks" uitslag bekend werd gemaakt werd dit alleen maar bevestigd. Karen en Kristel mochten dan zogenaamd de "einduitslag" bepalen, maar....eigenlijk wist iedereen het gewoon al dat Josje de "uitverkorene" was.

Of de uitslag dan echt helemaal eerlijk is gegaan en of Studio 100 ècht zoveel risico durft te nemen om een winnares amper een week de tijd te geven om een show voor op zijn minst 80 optredens tot in de puntjes te laten instuderen? We zullen er nooit achter komen.

K2 zoekt K3 JosjeWe weten in ieder geval wèl dat de nieuwe single "MamaSé" ongelooflijk goed in je hoofd blijft hangen (zelfs mijn echtgenoot werd er vanochtend mee wakker....het moet toch niet gekker worden! Ha ha) en dat mijn 5-jarige dochter de tekst al bijna letterlijk mee kan zingen. Weer een briljante en pakkende compositie van K3 componist Miguel Wiels!
(Al moet ik als ik het nummer hoor bij sommige fragmenten in het liedje bij vlagen soms ook denken aan "The Riddle" - een grote hit in de jaren 80 - van Nik Kershaw, maar...dat zal wel toeval zijn, en...bestond de titel "MamaSé" al vóór het overlijden van Michael Jackson - Wanna be starting something - of pas erna? Maar ja....uiteindelijk lekker belangrijk, want als je de hitparade napluist, is K3 beslist niet de enige act die af en toe eens wat "leent" uit andere muziek....en het klinkt gewoon goed, kinderen zijn er enthousiast over, dus daar gaat het uiteindelijk om)

Mijn dochter is nu al weken lang aan het vragen wanneer we nu "eindelijk eens naar K3 gaan", dus....ik vrees dat ook deze moeder in de nabije toekomst in een zaal vol met kinderen mee staat te swingen op "Oja lé lé" en "MamaSé". Ach...bedacht concept of niet....van K3 word je vrolijk, zowel jong als oud (je wilt niet weten hoeveel moeders er afgelopen schoolfeest, op de school van onze 2 kinderen, K3 stonden te zingen tijdens de karaoke!), dus....in deze sombere kredietcrisistijd....is een beetje vrolijkheid af en toe wel nodig, dus van mij mogen ze nog wel een poosje doorgaan.

Maarre...het wordt tijd om een einde te breien aan dit blogbericht, want mijn dochter moet in bad. Drie keer raden welke muziek ze daarbij aan wil....; heyoh, heyah mama niyehoh, heyah mama hiyehoh, hehe hehehe hehe he......

vrijdag 2 oktober 2009

Het zoveelste tramongeluk

tramongelukAl jaren en jaren klagen en discussiëren mensen uit Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein over de gevaarlijke oversteekplaatsen zónder slagboom op verschillende locaties bij de sneltram die tussen Utrecht en IJsselstein of Nieuwegein-Zuid rijdt.
Ik begrijp het eigenlijk sowieso niet waarom er op sommige plekken wèl slagbomen staan en op andere plekken weer niet (terwijl op sommige plaatsen, waar geen slagbomen zijn geplaatst, er toch ècht wel hele drukke en gevaarlijke verkeerssituaties aanwezig zijn).
Opvallend is dat er in IJsselstein minder ongelukken met de tram plaatsvinden omdat daar slagbomen zijn geplaatst. In Nieuwegein en Utrecht, waar dus beduidend minder slagbomen aanwezig zijn, zijn helaas veel meer ongelukken te betreuren.
Op sommige plekken staan dan stoplichten en signaleringssystemen i.p.v. slagbomen, maar...zelfs die werken niet altijd naar behoren en vaak moet je alsnog een paar keer links en rechts kijken voordat je oversteekt om gevaarlijke situaties te voorkomen. In Nieuwegein en Utrecht lijken de gemeentes echter nog steeds niet aan de slagbomen te willen, omdat dit voor meer "opstoppingen" in het verkeer zou zorgen.

Echter...zolang als die tram al rijdt hebben zich dus al verscheidene ongelukken voorgedaan, waarvan veel ernstig en enkelen zelfs met dodelijke afloop!

In de nacht van vrijdag 25 september op zaterdag 26 september j.l. was het wederom raak! Een snorfietser is onder de tram geraakt en op zondag 27 september is hij aan zijn verwondingen overleden. Het dodelijke slachtoffer was slechts 25 jaar jong.

Ricky BerrensIk kende het slachtoffer zelf niet, maar een collega van mijn werk kende hem goed en ook een neef van mij was bevriend met deze jongen; Ricky Berrens.
Uit de verhalen die je leest en hoort over Ricky kun je waarnemen dat het om een levenslustige jongen ging die hield van veel vrolijkheid, een jongen die ervan hield om van het leven een feest te maken.

De bloemenzee op de plaats van het ongeluk groeit.
Vandaag is Ricky begraven op begraafplaats Tolsteeg te Utrecht (waar ook mijn beide oma's en een opa begraven liggen). Wat moet dit een zware dag geweest zijn voor zijn ouders (en wat moeten zij nog een zware periode tegemoet gaan).

En dat alleen maar....omdat men in Nieuwegein en Utrecht het al jaren niet nodig vindt om meer veiligheid voor de mensen te creëren d.m.v. simpelweg slagbomen te plaatsen. Blijkbaar is een mensenleven nog steeds minder belangrijk dan dat je een paar minuutjes langer voor een dichte slagboom moet wachten.

Ricky....die is er niet meer.
Wanneer wordt men bij de gemeente eens wakker? Of...is het slechts een kwestie van wachten op het volgende (dodelijke) slachtoffer? Ik vrees helaas het ergste....

Nieuwe blogsite

Tot op heden had ik alleen een blogspot site waar ik louter berichtjes over mijn belevenissen omtrent muziek plaats. Soms zijn er echter ook nog wel eens andere onderwerpen waarover een mens "van zich af wil schrijven", dus...daarom nu naast Muziekfanaat.blogspot.com nu ook Ingridschrijftenblijft.blogspot.com in het leven geroepen....